Cloud arhiva novosti 2012 Tz Vrbovsko - Tz Vrbovsko | web portal Turističke zajednice

pretražite
Tz Vrbovsko prospekt
K O N T A K T
Go to content

Main menu:

Cloud arhiva novosti 2012 Tz Vrbovsko

NOVOSTI
16.12.2012. III.VRBOVŠČANSKA ZIMSKA VEČER

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA VRBOVSKOG I UDRUGA ŽENA "SENJSKO"VRBOVSKO pozivaju Vas 16.prosinca na III.VRBOVŠČANSKU ZIMSKU VEČER koja će se s početkom u 16.00 sati održati u Domu kulture Vrbovsko . I ove godine prisjetiti ćemo se raznih zgoda i nezgoda kroz simpatičnu humoresku pod nazivom „SVADBA“. Birati ćemo i najbolji kuglof, te dodijeliti nagrade VI.ZLATNOG ULIŠTA – natjecanja pčelara PGŽ u ocjenjivanju kvalitete meda. Druženje će završiti uz topli čaj s rumom i domaće Božićne kolače za sve posjetioce. U natjecanju za izbor najboljeg kuglofa mogu sudjelovati sve građanke i građani Grada Vrbovskog uz predhodnu prijavu TZ Grada Vrbovskog na tel.875 984/091 578 9587 ili putem e-maila do 14.prosinca 2012.godine.Sve natjecatelje molimo da kuglof 16.12. u vremenu od 15:00-15:30 donesu u Dom kulture radi predaje prosudbenoj komisiji. Napomena za pčelare: Udruga "BIOPČELA"-ORGANIZATOR VI.ZLATNOG ULIŠTA poziva Vas na stručno predavanje : VAROA 2012, koje će se s početkom u 15:00 sati održati u GRADSKOJ VIJEĆNICI GRADA VRBOVSKOG. Predblagdanski čar zajedništva, veselja , mira i blagostanja osjetitekroz tradiciju negdašnjih Vrbovščanskih običaja. Svima Vam od srcaželimo sretne i ugodne blagdane te mnogo uspjeha u Novoj godini!

01.12.2012. MORAVIČKO SIJELO

Udruga žena "Moravice" iz Moravica, 01.12. 2012. s početkom u 16.00 sati u prostorima Doma kulture uprizoruje Moravačke narodne običaje - sijelo s prizorima tkanja na tari. Riječ je o zanimljivom igrokazu ali i podsjetniku na negdašnja vremena i zaboravljene običaje. Gosti igrokaza biti će Udruga žena "Senjsko" Vrbovsko i KUD "Prosvjeta" Gomirje. Sve posjetioce očekuju domaći kolači. Dobro nam došli!

BUNDEVIJADA VRBOVSKO

20. i 21. listopada u Vrbovskom će se održati tradicionalna VIII. Bundevijada - izložba autohotno uzgojene hrane i običaja Gorskoga kotara. U dvodnevnom programu koji će trajati od 10,30 – 18,30  moći ćete uživati u brojnim uprizorenjima zaboravljenih običaja, tradiciji i bašti te na čas otputovati u neko drugo vrijeme.

MARTINJE VRBOVSKO

Tradicionalni godišnji Martinjski sajam i ove će se godine na 11.11. održati u Vrbovskom. Glavna Vrbovšćanska ulica od ranoga će jutra biti ispunjena brojnim štandovima na kojima će se moći kupiti obuća, odjeća i sve što je potrebno za nadolazeće hladne zimske dane. Uz čašicu razgovora i toplog kuhanog vina, kotlovinu te nezaobilaznu pečenku proslaviti će se još jedna Vrbovšćanska „MARTINJA“.

 
Za iznamljivače
Back to content | Back to main menu