Oblikovna likovna radionica Plemenitaš - Tz Vrbovsko | web portal Turističke zajednice

pretražite
Tz Vrbovsko prospekt
K O N T A K T
Go to content

Main menu:

Oblikovna likovna radionica Plemenitaš

ZNAMENITOSTI
Oblikovno likovna radionica "Plemenitaš"

Oblikovna likovna radionica Plemenitaš je umjetnička organizacija smještena u nekadašnjoj školi u  selu Plemenitaš. Od 1996. godine tijekom  ljetne sezone u njoj se održavaju likovno umjetnički sadržaji koji potiču kulturni turizam Gorskog kotara, Županije primorsko goranske i RH. OLR Plemenitaš ima radni atelje, vanjski radni prostor, galerijski prostor, spavaonice za 15. sudionika, malu galeriju za izložbe, književne večeri, manje koncertne nastupe.


Njeni sadržaji su:

Međunarodni susreti O.L.R. "Plemenitaš"

Umjetnička  keramička kolonija u Raku tehnici. Do 2010.god.  održano je XVII. Međunarodnih Raku Simpozija u kojima je sudjelovalo 84 profesionalna umjetnika iz 19. zemalja. Stvorena je zbirka od 250 suvremenih keramičkih radova. Fundus radova izložen je u galerijskom dijelu radionice i predstavlja kulturno bogatstvo našeg kraja. Zbirku je moguće razgledati tijekom ljetne sezone ili uz  najavu.

Vanjski prostor O.L.R. "Plemenitaš"

U vanjskom prostoru postavljeno je 16. skulptura od drveta i kombiniranih tehnika u“ Stazu skulptura- Park mladih umjetnika Plemenitaš“ koju su radili nekad diplomanti Akademije likovnih umjetnosti Zagreb, sada akademski kipari, pod mentorstvom izv. prof. Damira Mataušića. Staza skulptura se može razgledati tijekom cijele godine.

Događanja O.L.R. "Plemenitaš"

Tijekom ljetnih dana u Oblikovnoj likovnoj radionici se događaju i ostali kulturni sadržaji na kojima možete prisustvovati ako proučite program događanja na www.olr-plemenitas.hr prije ljetne sezone.

O O.L.R. "Plemenitaš"

Oblikovanu likovnu radionicu Plemenitaš je osnovala mr. art Vesna Osojnički, akad.kiparica u selu svog oca, djeda, pradjeda, te je uključuje u projekte i građanstvo Europske unije.

OBLIKOVNA RADIONICA PLEMENITAŠ KONTAKT

Plemenitaš 21
51 328 Lukovdol

tel:
+385(51) 871-028
gsm: 091/614-1795

www.olr-plemenitas.hr
vosojnicki@gmail.com
Facebook

FOTOGALERIJA OBLIKOVNO LIKOVNE RADIONICE PLEMENITAŠ
 
Za iznamljivače
Back to content | Back to main menu